Dags för elbil, men det går inte?

Vi går i bilbytartankar. Av olika anledningar tycker jag att vi ska göra oss av med vår Ford Focus Flexifuel från 2006. Mest för att den känns för stor. Vi har inte behov av en sådan stor och (relativt) bränsletörstig bil. Den går förvisso på E85, men vi använder väldigt sällan hela kombinutrymmet och dragkroken.
I februari går avtalet på vår prenumerationsbil, Toyota Aygo ut, då kan vi lämna tillbaka den utan vidare åtaganden. Men, den lilla bilen känns mycket mer anpassad efter den allra största delen av våra behov. Synd bara att den går på bensin, trots att den drar väldigt lite (cirka 0,45 liter per mil).
Efter att ha kört elmoppe sex månader är jag helt övertygad om att en elbil är rätt för oss, som komplement till Toyotan. Huvudargumenten är ekologiska och ekonomiska. Det finns ett par bra alternativ på elbilar på marknaden:

Norska elbilen Think City.

Indiska elbilen Reva.

Brittiska elbilen Nice Mega City.
Alla tre med räckvidd som räcker för de korta och ofta förekommande resor någon av Camilla eller jag gör själva eller med något av barnen. Problemet? Ingen av dessa, eller ingen elbil av klass, säljs i Sverige. Tror inte ens de är godkända här. Alltså kan jag på grund av för låg efterfrågan på marknaden och konstiga svenska regler inte köpa en elbil nu. Knasigt.
Jag tror nämligen att kombinationen elmoppe, liten elbil och Toyota Aygo som familjebil skulle göra att vi klarar våra transportbehov med så låg negativ klimatpåverkan som möjligt OCH bibehållna villkor för vår vardag.
Jag tänker inte vänta fyra-fem år till på att traditionella biltillverkare ska komma ut med elbilar.