Övervakningssamhället: Tack och hej Försäkringskassan

Det här med att du och jag är fifflare och parasiter som inte går att lita på är uppenbart. Från och i måndags måste Ellas dagis intyga att hon inte varit där när hon är sjuk och Camilla eller jag måste vara hemma med henne. Eftersom vi betalar skatt och därmed gjort rätt för oss att kunna ta del av den tillfälliga föräldrapenningen som ska stötta oss ekonomiskt när vi förlorar arbetsinkomst för denna vård känns det makabert att förskolan ska tvingas lägga sina små resurser på att administrera mera. Deras pengar behövs till bättre saker.
Och jag vägrar låta mig bli behandlad som en kriminell bara för att jag vill få ut det jag har betalat för.
Så därför säger jag tack och hej till Försäkringskassan nu. Vi kommer inte ses igen. Jag tänker inte fortsätta göra ert arbete. Jag tänker inte tvinga den överbelastade personalen på min dotters förskola att göra det heller. Vi har bättre saker att göra. Ni också.
Om politikerna i vårt land inte litar på mig kommer jag heller inte förnedra mig själv.