Telia agerar konstigt

Jag gillar Telia.
Jag gillar Apple.
Alltså blev jag glad när det blev klart att Telia kommer sälja iPhone från den 11 juli. Vad jag däremot inte kan förstå Telia vägrar kommunicera något om vilka abbonnemang telefonen kommer knytas till och till vilket pris. Telia tänker tydligen inte göra det förrän samma dag som telefonen börjar säljas, dvs 11 juli.
Jag tycker det låter fasligt konstigt och knasigt. Det enda jag kan tänka mig är att Telia fick information från Apple väldigt sent och just nu inte har klart för sig vilken prispolitik och affärsmodell företaget ska tillämpa på den här telefonen. Ett ganska amatörmässigt agerande. Samtidigt oroande, eftersom det får mig att tro att Telia kommer ockra på intresset för Apples iPhone istället för att bara slänga in den i sina befintliga abbonemangsformer.
I dagsläget är Telia en konstig figur. Som agerar som ett gammalt monopolföretag från det förflutna. Illa för deras image tror jag.