Vårdstrejk på riktigt?

 
I dag går några av landets mest undervärderade proffs ut i strejk. Det handlar om sjuksköterskor, barnmorskor och andra högkvalificerade yrkesgrupper som tjänar långt mindre än de borde – bara för att deras yrken är kvinnodominerade. Jag hoppas de är beredda att ta fajten på riktigt den här gången.  Och uppmanar därför: Gå inte tillbaka till jobbet förrän era krav är tillgodosedda till hundra procent! Låt inte LO:s ledning sälja ut er den här gången.
Senast ett liknande försök gjordes sålde LO ut Kommunal redan innan strejken börjat. Låt oss hoppas att TCO inte gjort detsamma med sina medlemmar.
Det är nämligen inte rimligt att några av de människor du och jag är beroende av mest i våra liv ska vara så underbetalda. Vi lever i ett välfärdsland år 2008, men det är rent lönemässigt en skam att arbeta inom vården.