Neutrala äktenskap i min diktatur

diktaturlogo
Läser i tidningarna att Alliansen riskerar att falla sönder på frågan om könsneutrala äktenskap. Nu tror jag inte det, men det är ändå fascinerande att ett av argumenten för KD att inte vilja gå med på detta skulle vara att det skulle öppna dörren för bigami.

Toppen tycker jag. Om bigami alltså. I min diktatur kommer människor få gifta sig med vem de vill, eller vad de vill. Till och med hur många de vill. Så länge det är lagligt. Inte ens jag kommer tillåta att vuxna gifter sig med barn. Inte heller djur. Men det är det enda jag lägger mig i. Vill du gifta dig med en brevlåda? Gör det då. Vill du vara gift med tre män och två kvinnor? Hoppas du blir lycklig.

Äktenskapet är en juridisk institution som ytterst reglerar arvsrätt. (Tidigare också en pervers form av äganderätt i och med att en gift kvinna i stort sett var helt juridiskt utlämnad till sin makes nycker, men det är väl nästan bortstädat ur lagarna nu.) I ett modernt och öppet samhället är det inte staten eller någon diffus moral som dikterar villkoren för vem eller vad du ska låta ha rätt till dina tillgångar.  Det är inte massan som bestämmer vem du ska leva med. Inte dina vänner. Inte dina föräldrar.

Det är bara du själv.
Alltså kommer jag instifta helt neutrala äktenskap i min diktatur. På den juridiska sidan. När det gäller den religiösa sidan av äktenskapet behöver jag utreda en del saker.