Byt bil!

Expressen spekulerar i att regeringen kommer föreslå chockhöjda bensinpriser för att göra något åt växthuseffekten. Expressen frågar läsarna om det är bra.
bild-4.jpg
En förkrossande majoritet svarar: NEJ!
Då kommer jag med en följdfråga: VAD FAN SKA VI GÖRA FÖR ATT RÄDDA PLANETEN DÅ??? Så länge vi snusförnuftiga svenskar anser att en bensindriven bil är en mänsklig rättighet lär vi inte komma i närheten av att ens få ta orden ”hållbar utveckling” i vår mun. Sluta tro att världen är en kampanj. Det är slut med att tycka att miljön är viktig verbalt men inte göra ett skit åt det.
Gör något.
Nu när det finns en ganska stor marknad för bilar som går på miljövänliga bränslen eller släpper ut betydligt mindre koloxid finns det inte längre någon anledning för hela landets gubbmaffia att vänta längre. BYT BIL!
Själv har jag i princip bestämt mig för att när abonnemanget på vår lilla Toyota går ut om drygt ett år, då går vi över till elbil för pendlingen. Den här indiska produkten ska tydligen börja säljas i Sverige nämligen.
Självklart ska bensinskatten chockhöjas. Och du som tycker du har rätt att förgifta mina barns framtid får tänka om.