Debatt och beslut och en näringslivsstrategi


Sitter på ett regionaltåg på väg mellan Örebro och Huddinge. Tittar på kommunfullmäktiges debatt från Huddinge igår kväll. De förtroendevalda debatterar en ny näringslivsstrategi för Huddinge kommun. En strategi jag skrivit fram och det har varit min största och mest omfattande arbetsuppgift sedan september förra året.
Debatten är intressant. Inte minst att höra mina egna formuleringar användas av andra. I en politisk debatt där det parti jag själv varit medlem i inte är det partiet som driver frågan.
Nu har jag skrivit de aktuella näringslivsstrategierna i kommunerna Örebro och Huddinge. Jag bor i den ena, jobbar mycket i den andra. Två kommuner som växer. Jag hoppas att de här strategierna används på kreativa och bra sätt. Så att det blir riktigt bra att starta, driva och utveckla företag på de här platserna.
Samtidigt är jag på väg till en annan plats. Södern drar i mig kraftigt.
Den här debatten jag tittar på kommer att sluta med att kommunfullmäktige i Huddinge antar en ny näringslivsstrategi för 2018-2022. Det är oerhört skönt att lägga en lång process till handlingarna. Nu börjar en ny. För nu är det dags att skriva handlingsplan och komma med förslag på konkreta åtgärder som gör att strategin börjar att användas.
Det är också början på ett avslut. För det arbetet ska lämnas tillbaka till den person jag vikarierat för. I mitt eget framtida arbetsliv väntar fler kommuner. På Four PR kommer vi att satsa hårt på att hjälpa kommuner och andra offentliga organisationer. Jag hoppas att kunna fortsätta att hjälpa till i Huddinge. Och det vore kul att få frågan om att göra det i min hemkommun igen också.
Och snart så börjar jag att etablera mig och mitt arbete i Malmö. Sakta men säkert.