Här och nu


Jag har träffat Någon. En människa jag vill vara med, dela allt med. Vi har kämpat och gått sönder, men också älskat och läkt. Hon är någon jag kan sova gott tillsammans med. Som jag kan skratta med, svettas med och sitta och lyssna på i timmar. Hon är vacker som en dröm och alla klyschor om att drunkna i någons ögon har nu blivit sanna. När hon ligger på min axel slår mitt hjärta långsamt och hårt. Jag älskar henne. I varenda liten cell.
Någon gång i en framtid ska vi vila ut tillsammans. Ungefär så här som Rikard Wolff sjunger i Här och nu:

Det ljusnar över taken
En ny dag tornar in
Hela natten låg jag vaken
Med min dröm i mörkret bredvid din
Vi har ingen tid att passa
Inget tåg jag måste hinna med
Och du andas stilla under täcket
Och jag tittar ut i morgonen och jag ser
Allt jag önskat är här och nu
Det här rummet är världen nu
Livet hittar hem till slut
Och hem är här och nu
Tänk varje litet felsteg
Tänk varje katastrof
Varenda dåligt val jag gjorde
Tog mig lite närmare ändå
Nu slocknar sista stjärnan
Två små moln, det blir nog fint idag
Och du vänder dig och du har vaknat
Du ser på mig och allt är bra, du och jag
Allt jag önskat är här och nu
Det här rummet är världen nu
Livet hittade hem till slut
Och hem är här och nu
Jag ska kasta mina minnen
Sopa bort de spår som ledde hit
Jag ser dagens första plan lyfta mot solen
Och aldrig har det känts så lätt
Jag är fri
Allt jag önskat är här och nu
Det här rummet är världen nu
Livet hittade hem till slut
För allt jag önskat är här och nu
Den här stunden är världen nu
Livet hittade hem till slut
Och hem är här och nu


Vi har varit hemma. Korta vackra stunder. Och jag har sett oss i en framtid. Tillsammans. Istället för att kämpa mot den framtiden så ska jag göra allt jag behöver och kan för att komma dit. Kärlek är inte rationell. Världen runt oss är inte alltid rimlig. Men, jag vet åt vilket håll jag är på väg. Och jag vet vem jag är på väg till.
Här och nu.