Springsteen och en resa

FullSizeRender
Jag har sett tre konserter med Bruce Springsteen på Ullevi den här sommaren. Jag har sett många tidigare, men inga som betytt lika mycket som de här tre. Av tre helt olika skäl.
Den första såg jag med en människa jag älskar och precis har börjat en resa tillsammans med. Den andra såg jag med en människa som kallar mig pappa och som jag kommer att resa med till den dag jag dör. Den tredje såg jag med en människa jag rest tillsammans med i 25 år, men som jag nu slutar att resa tillsammans med. Det fanns alltså en början, en pågående och ett avslut.
spring_sara
Därför har Springsteens ord om hopp, styrka, förtvivlan, sorg, uppgivenhet och livet aldrig känts så starka som de gjort de här tre kvällarna. Jag har gråtit. Alla tre kvällar. Av helt olika anledningar. Mina tre olika liv, och den ständigt närvarande känslan av att vilja lämna allt, sticka från stan för att vinna. Det har varit en oerhört fint, stark och viktig upplevelse sammantaget.
Idag är jag tagen av det som hände igår när C och jag liksom släppte taget om massor av sorg och grät tillsammans under The River. Liksom gungdansade på något sätt sida vid sida. Vi höll om varandra medan tårarna rann. Mitt i publikhavet stod vi där och dansade vår sista dans samtidigt som Springsteen sjöng de där orden jag snart kommer att föreviga på en av mina armar.

Is a dream a lie if it don’t come true
Or is it something worse

Sen kom en fullkomligt förkrossande vacker Point Blank. Där sattes någon slags punkt. För ett liv. Och ett annat har börjat. Jag tror aldrig att jag känt mig mer levande än just nu. Mitt i alla dessa starka känslor.
Där sammanfattar jag mina tre Springsteen-kvällar.
spring_hanna