Jag tänker på ett samhälle

Jag tänker på ett samhälle. En värld där alla människor är lika mycket värda. Där flickor och pojkar föds med samma rättigheter och skyldigheter och växer upp på sina villkor. Där gränser suddats ut och konflikter kring ägandet av naturresurser försvunnit. En verklighet där människan förstått att inte utnyttja och exploatera naturens resurser på ett sätt som gör att framtida generationers möjlighet att leva med samma resurser förstörs. I det här samhället spelar det ingen roll vad eller vem du tror på. Ditt människovärde degraderas inte av någon självutnämnd manlig tankepolis. Ditt människovärde definieras av dig själv.
Jag tänker på ett samhälle där varken försvar eller anfall behövs. Där vi hjälper våra systrar och bröder istället för att hata dem och låta dem drunkna. Ett sammanhang där vi inte utnyttjar andra individer för att göra mat, kläder och andra basprodukter av. En värld där teknologi och pengar inte är viktigare än kött, blod, känslor och kärlek. Där delande är den största lönsamheten. En värld där vi inte behöver lika många bilar, sticksågar, klotgrillar, badbollar, badmintonrack, mobiltelefoner, datorer, flygplatser… en värld där vi delar med oss av det vi har. Eftersom allt ändå tagits ur samma jordskorpa och därför rimligen kan delas med andra.
Jag heter Fredrik Welander och jag tror djupt på att alla och allt levande har samma värde. Så tänker jag leva mitt liv. De finns de som tycker jag är en PK-feminist-kulturmarxist-bögälskare-muslimkramare. Det finns andra som tycker att jag är en naiv fåntratt. Kanske någon som tycker att jag är gullig. Som en liten flicka.
De är lika mycket värda som jag.