När en kyrka blir viktig


Det är många som spottar på kyrkan. Som gör en grej av att håna och hata den och de som tror på den. Det sägs att kyrkan inte får plats i ett modernt samhälle. Många, många har gått ur kyrkan för en princip. Well, jag tror fortfarande att kyrkan har rätt mycket att ge. Inte minst med tanke på att den som behöver snabb samtalshjälp vid psykisk ohälsa i min stad måste be kyrkan om hjälp eftersom den offentliga vården inte tar emot.
Men…. det känns som en liten detalj idag när kyrkklockor ringde för varning idag. För första gången sedan andra världskriget. I Jönköping, där nazister demonstrerade under beskydd av massor av poliser. Kyrkklockor ringde för att varna under nazisternas demonstration och jag undrar om ljudet av de där klockorna någonsin låtit bättre.
Någon gjorde något. Kyrkan visade att den tar plats. Det handlar knappast om Gud. Det handlar om människan. Och allas lika värde. Hur många av oss andra tog ställning för det idag?