Det här med att spela musik

Skärmavbild 2013-04-10 kl. 13.54.39

Igår spelade jag med ett av mina två band. Byråkraterna hade fått äran att förstöra stämningen när jämställdhetsgänget på Sveriges kommuner och landsting invigde sina nya lokaler (de har flyttat ner, ner, ner) i SKL-komplexet på Hornsgatan. Det var premiär för mig på kontrabas inför publik och det funkade bra. Tillsammans med Jonas och Marcel fick jag till ett skönt antisväng som karaktäriserar Byråkraternas gärning. Det är lite grått, ensamt och sakligt. Korrekt, realistiskt och knastrigt. Det gör lite ont, men man vänjer sig.
Framför allt är det oerhört kul att spela musik. Det borde jag göra oftare. Gårdagens setlist:
Man vänjer sig – Kjell Höglund
Ett paradis längre ned – Perssons Pack
Upp, upp, upp, ner – Bob Hund
Följ med mig hem – Gunnar Winald
S.O.S. – ABBA
Då går jag ned i min källare – Pierre Isacsson
Mustaschen – Thore Callmars Orkester
Alla ska i jorden – Stefan Sundström
Nere på klubben – Eldkvarn