Prata om det

Apropå den här lokalnyheten om området Markbacken i mitt förra inlägg. En man, John Johansson, reagerade före mig. Kollade källan, funderade och skrev sina tankar på Facebook. Ringde sedan upp skribenten. Nu har NA rättat och berätta om detta. Jag är glad. Över Johns engagemang i den här frågan och dialogen. Det går att rätta saker som blir fel. När vi pratar om det.
Samtalet är det viktigaste. Att vi lyssnar och pratar. Det handlar inte om att trycka ned, hänga ut eller håna. Det handlar om att vi lär oss något hela tiden. Jag var arg, ledsem och frustrerad imorse. Nu till lunch känns det mycket bättre. Det blev en bra diskussion. Om någon vill prata mer om de här nidbilderna och kanske till och med våga närma sig sina egna fördomar om Rosengård så är jag gärna med i samtalet.