Mötesplats Huddinge kommer bli något extra i år

blogheader
Jag har fått förmånen att vara moderator/samtalsledare under eventet Mötesplats Huddinge som arrangeras 7 februari. Nu när jag har haft kontakt med de olika talare och paneldeltagare som kommer stå på scen inför företagare, ledare, politiker och tjänstemän måste jag skriva några rader om det här. Mötesplats Huddinge kommer nämligen bli något extra i år.
Först ut är Gerhard Bley som skrivit en riktigt bra och viktig bok. Den heter ”Instinkt eller insikt – bättre resultat genom empatiskt ledarskap” och är baserad på Gerhard Bleys egen ledarskaps- och livsresa. Så här skriver förlaget om boken:

Instinkt eller insikt? Många, eller till och med de allra flesta, chefer verkar idag enbart med sina instinkter som verktyg. Det resulterar i ett mekaniskt ledarskap. Ett instinktivt ledarskap baseras på mekaniska kunskaper som de flesta kan lära sig. Men för att uppnå det ultimata ledarskapet, ett empatiskt ledarskap, krävs betydligt mer. Det kan endast infrias genom ett ”ledarskap från insidan”, som i sin tur kräver en omsorgsfull och uthållig inre resa. Ett empatiskt ledarskap är slutresultatet och tar ledarförmågan till nya höjder.

Jag har läst boken och dessutom sett Gerhard Bley tala tidigare. Lovar att det är en inspirerande upplevelse att ta del av hans självklara och kloka tankar/erfarenheter. Han kommer berätta om något vi borde prata om oftare.
Vi följer upp det samtalet med en paneldiskussion om ledarskapet med Gerhard Bley och ytterligare tre erfarena ledare från olika delar av samhället, nämligen: Vesna Jovic, kommundirektör i Huddinge, Einar Botten, HR-direktör i Spendrups samt Thomas Engdahl, sportchef i Sveriges Olympiska Kommitté och förbundskapten för friidrottslandslaget under de gyllene åren. Vi kommer belysa och diskutera ledarskap ur olika perspektiv och det kommer bli en riktigt bra diskussion där också publiken kommer vara delaktig.
Sen kommer vi mingla och besöka lokala företag som ställer ut innan vi kommer lyssna på Lars Linde. En makalöst erfaren gammal industriman som ägnar sitt liv åt att väcka slumrande innovationer och de senaste året startat företag och attraherat mer än femhundra miljoner i investeringar. Han kommer hålla ett föredrag som skakar om på ett bra sätt. En inspirationskick bara att prata med honom på telefon.
Jag ser oerhört mycket fram mot att få prata med de här människorna nästa vecka. Många har anmält sig till eventet, men jag vet att det finns några platser kvar. Anmäl dig omgående. Att ta del av detta utan kostnad (eftersom Arena Huddinge, Huddinge kommun, Företagarna och Handelskammaren bjuder på entrén för dig som vill komma och lyssna) är en unik möjlighet. Tro mig, du vill lyssna på detta.