Dålig kommunikation

Det här är en fråga till alla mina strategiska kollegor i den ideella intressebranschen. Ni som tänker att det är en bra idé att skicka ut människor med pärmar som med attackerar mig på gatan för att få ett avtal om att jag ska skänka pengar (gärna via månadskonto) till er organisation.
Är detta verkligen ett bra sätt att hitta givare? Hur många av de som ni knyter upp på gatan blir kvar under en längre tid?
Jag frågar eftersom jag känner mig som en surgubbe varje gång någon av era hurtiga, fejkrespekterande volontörer kommer fram och säger ”Heeeeeeej, hur är läget idag?”. Det känns som när mobilbranschens utsända trakasserar mig.
För mig är det kass kommunikation. Som spam. Jag tycker ni är viktiga. Vill att ni ska få mer pengar för att kämpa för det som är bra. Men, det måste finnas 999 bättre sätt att värva givare än detta. Eller?