Bra möten, nu också som moderator


Den här slaskiga novemberdagen gjorde jag debut som heldagsmoderator. Igår kändes det läskigt. Nu är det gjort. En nationell konferens för arbetet med den digitala agendan, initierat av regeringen och med Länsstyrelsen i Örebro län som spjutspets. Idag samlades generaldirektörer, landshövdingar, politiskt förtroendevalda och en hel massa beslutsfattare från hela landet på Club 700/Conventum i Örebro.
På talarlistan: IT- och energiminister Anna-Karin Hatt, Digitaliseringskommissionens kanslichef Loth Hammar, Statens Medieråds direktör Ewa Thorslund, landshövding Rose-Marie Frebran, kommunalråden Rasmus Persson och Carola Gunnarsson som representerade SKL, Anders Avdic från Örebro universitet och lika många till i de olika parallella sessioner jag inte deltog i.
I det här sammanhanget gjorde jag alltså min debut. Ett toppenarrangemang signerat superproffs. En skön avspänd atmosfär, trots (eller kanske tack vare) nivån på deltagarna. Härligt att få vara en liten del av ett sånt här möte, där det fanns någon slags kunskap och vilja som nästan gick att ta på i rummet.
Igår kväll kändes det läskigt. Idag känner jag mig glad i magen. Jag har lärt mig mycket idag. I ett ämne där jag känner att jag vill fortsätta engagera mig och bidra – digitaliseringen och dess möjligheter. Dessutom känner jag mig stärkt i min vilja att fortsätta vilja arbeta med och för bra möten. Eftersom det alltid händer bra saker när människor möts.

Och nu har jag provat det som moderator också. I rätt sammanhang tillsammans med andra är jag övertygad om att den erfarenheten kommer kunna vara ganska mycket värd.