Några saker jag måste göra


Jag tycker mycket om mitt jobb. Gör vettiga saker och träffar härliga människor. Men, jag bär på några saker. Saker jag känner att jag måste göra för att utveckla mitt företagande. Eller kanske rättare sagt, mitt liv. Jag har burit på den här känslan ett par år. Ett av huvudskälen till att jag driver företag istället för att välja tryggheten som anställd är att jag vill komma närmare möjligheten att faktiskt göra detta någon gång. Nu säger magen att det är dags att börja agera. Börjar med att lista vad det är jag vill göra.
1. Jobba mer pro bono. Lägga mer tid på att göra sakerna som får mig att må bra på djupet. De där goda gärningarna som får dopaminet att kännas i hela kroppen.
2. Skriva den där boken om diabetes, hur det har förändrat mitt liv totalt och den historia jag vill berätta för andra föräldrar som kommer hamna i samma situation. Berätta om den forskning som finns om oss föräldrar till kroniskt sjuka barn och hur vi mår. Varför vi bränner ut oss i högre grad än andra föräldrar. Jag måste få gå på djupet med den här delen av mitt liv. Kan jag hjälpa en enda annan människa att leva smartare än jag själv gjort i nio år är det värt mycket.
3. Alltså måste jag hitta en möjlighet att lägga mer tid på det. För det krävs pengar. Så först måste jag ta mig tid att hitta en mecenat/riskkapitalist/investerare.
4. Skaffa en agent eller någon som kan sluta mina ekonomiska avtal.
5. Utveckla en affärsmodell där de som har råd att anlita mig betalar lite mer, så att de som inte har råd, men verkligen behöver anlita mig, får möjlighet att göra det.
Jag är bra på mitt jobb. De som anlitar mig uppskattar det jag gör. Jag tänker fortsätta utveckla de relationerna och hjälpa de som vill anlita mig i den mån jag kan. För mig handlar det inte om en ekonomisk drivkraft. Jag behöver tjäna pengar, så är det. Två barn är beroende av att jag gör det. Jag har hyra att betala. Behöver äta, ha kläder på kroppen etcetera. Men det som driver mig är att göra bra saker. Att hjälpa någon att berätta något viktigt. Att få människor att lyssna. Hjälpa till att utveckla något. Jobba lite smartare hela tiden. Tänka hållbart och långsiktigt. Fårorna blir djupare. Stråna blir gråare/vitare. Tiden går. Det är därför jag behöver formulera mig på samma sätt som jag känner.
Ett helt vanligt ovanligt sätt att vara entreprenör, tänker jag.