sammanfattning #1

gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
För det första seglade jag en hel natt från Gotland till Nynäshamn tillsammans med min vän Fredrik. Det var läskigt, skitfränt och ganska vindstilla men ändå rullande eftersom vågorna slog emot oss från sidan hela tiden. För det andra deltog jag tillsammans med mina vänner Arne, Henrik och Niklas i SM för Gatumusikanter och kom tvåa. Trots att ingen av oss spelat på gatan. Någonsin.
dog någon som stod dig nära?
Nej. Inte på riktigt iallafall.
vilka länder besökte du?
Gotland, Halland, Tyskland och Danmark.
vilket datum från sommaren 2010 minns du bäst?
16 juni. Alltid. Mina barns födelsedag.
största misstaget?
Har jag redan glömt.
har du varit sjuk eller skadat dig?
Fick en sur rötmånadsförkylning när tropikhelgen i augusti var som varmast. Och mitt pekfinger på högerhanden var väldigt smärtsamt svullet nån vecka, så jag har en remiss till arbetsterapeut eftersom doktorn tror att det har att göra med min tennisarm och mitt dåliga sätt att arbeta med kamera och datorer.
bästa köpet?
iPad kanske. Och glassen hos Ben & Jerry’s på Kåkbrinken de varmaste kvällarna i juli.
vad spenderade du mest pengar på?
Bensin och broavgifter skulle jag tro.

gjorde någonting dig riktigt glad?

Julisolen och alla fina människor jag hängt med. Spaniens VM-guld.
vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2010?
Fire with fire, Scissor Sisters
Waka Waka, Shakira
Sunny, José Feliciano
Love the way you lie, Eminem & Rihanna
är du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Gladare. Och ledsnare.
vad önskar du att du gjort mer?
Semestrat.
vad önskar du att du gjort mindre?
Varit orolig för terminsstarten.
hur tillbringade du din midsommarafton?
Hemma i södra Stockholm.
blev du kär i sommar?
Ja. I Camilla. Igen.
favoritprogram?
Morden i Midsomer. Alltid.
bästa boken du läste i sommar?
Lilla stjärna, John Ajvide Lindqvist.
största musikaliska upptäckten?
Min akustiska bas.
något du önskade och fick?
Sol.
något du önskade dig men inte fick?
Nej, jag önskar inte så mycket längre.
vad gjorde du första dagen på sommarlovet?
Första dagen barnen hade sommarlov jobbade jag. Första dagen jag hade sommarlov åkte jag bil söderut och kom fram till en fin strand. En riktig strand.
finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Ja. Mindre idiokrati hade varit bra. Synen av massor med anhängare till Sverigedemokraterna i Visby under Almedalsveckan hade jag gärna sluppit.

vad fick dig att må bra?

Mina älsklingar, solen, värmen, baden, alla fina vänner och bekanta jag träffat på Gotland, i Halmstad, i Köping, i Örebro, i Kiel och på andra platser. Och alla timmar jag fått chansen att stå eller sitta och titta ut på den där fantastiska horistontlinjen där hav och himmel möts, utan störande objekt i vägen.
vem saknade du?
Pappa, mamma och mina bröder. Camillas mamma, pappa och systrar. Jag vill träffa dem oftare. Och nu på slutet av semestern saknar jag de fantastiska människor jag jobbar med. Människor jag också vill träffa mer.
de bästa nya människorna du träffade?
Ett helg gäng sköna människor på Gotland under Almedalsveckan och ett helt gäng sköna människor under min brors bröllop.
sommarens sötaste?
En kaka mitt stora barn bakade som innehöll mycket socker.
sommarens hetaste?
En barnfri vecka i juli.

sommarens största kärlek?

Den jag återupptäckte under den där barnfria veckan i juli.
sommarens besvikelse?
Har jag redan glömt eller inte upplevt.
sommarens bästa?
Hela sommaren 2010 var den bästa.

sommarens snällaste?

Massor av fina människor.
sommarens knasboll?
Måste vara holländaren som sparkade Xabi Alonso i bröstet under VM-finalen.