Ord kan göra ont

Reality Check. Jag är tonårsförälder nu. Och måste på något sätt göra en utryckning. Ett par hypotetiska kompisar snackar skit om varandra. Inget nytt under solen. Det hör till tonåren. Men, när man gör det på bloggar, Facebook eller andra forum där hela världen kan se skapas andra känslor. Gruppbeteenden som inte är okej. Det är så lätt att skriva saker som inte är genomtänkta. Det är så lätt att ta dem jättehårt för den som är på andra sidan.
Så jag har två saker att förmedla. För det första, prata MED varandra, inte OM varandra. För det andra, lägg på er ett extra hudlager. Snabbt. Världen är full av impulsiva handlingar, ogenomtänkta ord. Ta dem inte alltid på allvar. Idiotiska inlägg ger aldrig energi. Åt något håll.
För det tredje: SKÄRP ER FÖR FAN! Behandla andra som ni själva vill bli behandlade. Var snälla. Ingen vänskap tolererar vad som helst. Gå inte över den linjen. Ord kan göra ont.