Miljöpartiet och jag


Sköna budskap. Jag är ganska mycket överens med Miljöpartiet. Har just svarat på en medlemsenkät om min möjlighet och vilja att delta i valrörelsen. Eftersom jag jobbar med det jag jobbar med, och har ont om tid samtidigt som jag känner mig lite för oerfaren, är min vilja att förändra större än viljan att arbeta aktivt i valrörelsen.
Dessutom har jag ju lite synpunkter på det där samarbetet med S och V. Inte minst efter besöket i min gamla hemstad Örebro förra veckan. Där samarbetar Mp med Alliansen istället. Vilket jag tror de borde göra på fler platser.
Jag gillar Miljöpartiet. Partiet är det enda jag kan vara medlem i. Men till dess jag förstår varför framtidens parti lierar sig så hårt med gårdagens fortsätter jag fundera. Nästa val är jag nog mer på bettet. Hoppas jag.

6 svar på ”Miljöpartiet och jag”

  1. Jag är en människamänniska. En sån som Vänstergänget varit bra på att äga i många år.

  2. Känns verkligen Alliansen framtidsinriktad? Det beror nog på vilken framtid man vill ha det. Jag är inte så sugen på Björklunds skola och Hägglunds idéer om hemmet.

  3. …och jag kan tycka att högergänget varit bra på att överge människor till fördel av siffror och därför finns så mycket elände världen över. jag tycker politik är svårt. Men miljöpartiet vill också äga alla andras samvete om miljön eller? Tvinga på höga skatter eftersom för få lämnar bilen frivilligt…hur ska de kunna samarbeta med aliansen?

  4. Jag tänker så här: Människan är grejen. Alla människor har fantastiska egenskaper, vill och kan göra många bra saker. Att vi fortfarande försöker bygga samhället med hjälp av ideologier som förminskar oss på olika sätt och inte längre har något att säga om tiden vi lever i eller tiden som kommer, det är inte bra. Jag vill ha en politik som utgår från människan. Svårt att hitta alternativ där. Men, i Sverige har vi provat Socialdemokratin ingående och ordentligt. Resultatet blev inte jättebra. Låt oss prova något annat. Till dess vi hittar nya och hållbara idéer som är smartare.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.