10 svar på ”Människan jag aldrig visste fanns”

 1. Ja, visst är det tragiskt.
  Men det finns många svenskar som har haft det som han, alldeles ensamma. Och tyvärr kan inte Sverige vara en stor socialbyrå för alla människor!

 2. Det verkar som det är mer behjärtansvärt med hans olycka för att han var muslim. Men många svenskar har det lika svårt!

 3. Kan vi inte bara lata det vara sagt att detta ar en fruktansvart tragisk historia om en ensam manniskas livsode. Maste vi gora detta till en politisk fraga om vi och dem. Sjalvklart finns det andra manniskor i Sverige och runt om i varlden som har haft det lika svart, det gor ju inte Mir Abbas Safaris historia mindre hemsk.

 4. Marie: Men hur många av dessa svenskar har först levt i misär, uppmanats att ljuga om sin sexualitet efter att han fått beslut om att utvisas, tagit sitt liv, och sedan fått ligga i bårhuset i över ett år. Klart som fan detta är ett unikt fall, och vi måste ställa oss frågor som:
  Var det för han var muslim?
  Var det för han var homosexuell?
  Var det för han inte hade många nära och kära?
  Vart ligger problemet, det som gjort att Mir Abbas inte behandlats som andra har behandlats. Diskriminerats och sedan glömts bort. Det är klart att vi kan göra det till något politiskt, det kanske till och med är nödvändigt om det visar sig att Mir Abbas blivit medvetet åsidosatt som människa.

 5. Marie: Sluta hyckla. Tala ur skägget och säg det som vi alla vet att du egentligen menar. Du tycker inte om muslimer och tycker inte att de borde ha samma rättigheter som vi andra. Din brist på empati överträffas bara ditt genomskinliga och extremt konstlade försök att spela humanist.

 6. Det är ingen som säger att fallet är extra tragiskt för att han är muslim, det är väldigt illa att påstå att historien framställs så.

 7. Jämt när det skrivs om människor som har det svårt kommer argumentet ”men det finns andra som har det lika svårt”. Visst, men det är väl ingen ursäkt för att inte bry sig?
  Jag förstår inte vitsen med att sitta och jämföra vem som har det jävligast när man ändå inte tänkt göra något för att hjälpa dem.
  Alla invandrare jag känner är vanligt folk som vill ha ett jobb och kunna leva ett liv utan att bli trakasserade, de behöver varken vårt förakt eller påklistrade medkänsla, de vill bli behandlade som vanliga vuxna människor.

 8. Gillar överhuvudtaget inte den åtskillnad som görs mellan svensk och muslim i några av kommentarerna ovan. Idag är många svenskar muslimer. Svensk och muslim är alltså inte varandras motsatser. Dags att fatta det.
  I övrigt har flera bra saker redan sagts, som jag inte behöver upprepa.
  /Teresa

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.