Yrkesvägledningen

Några yrken jag önskar att yrkesvägledaren på Adolfsbergsskolan i Örebro hade pekat ut för den där hårdrockar-wannabee-tönten med stripigt hår, men lite för bra betyg den där dagen för snart 23 år sedan:

 • Ledarskribent
 • Analytiker på Tankesmedja
 • Omvärldsbevakare
 • Politiskt sakkunnig
 • Kulturattaché

Kan jag få byta gymnasieskola? Snälla?

3 svar på ”Yrkesvägledningen”

 1. Det hade inte hjälpt att byta till den jag gick på iaf. De kände nog inte till att ovan nämnda yrken ens existerar…
  Och än värre var det i grundskolan inför gymnasievalet.
  ”Jaha, du har 5a i Ma o Fy då ska du läsa Teknisk med ryska som C-språk.”,
  ”Men jag har 5a i Sv, Eng och So också och är mer intresserad av det?”
  ”Ja, men det behövs mer tjejer på teknisk linje.”
  Jag valde att inte lösa samhällets jämställdhetsproblem inom tekniska yrken och gick Sam och läste franska…

 2. Dom där yrkena kände inte yrkesvägledaren till. (Eller hette det inte SYO-konsulent på den tiden?)
  Ute i gnällbältsträsket fanns bara rejäla, traditionella yrkesval. I basnäringarna och i det offentliga.
  Annars skulle jag gärna också byta gymnasieskola.

 3. så länge du har din vistelse här på jorden och vaknar till en ny dag har du alltid nya möjligheter till nya val, tänk vilken gåva! Den viktigaste förändringen består i dina egna tankar och hur du tolkar allt som sker och händer i ditt liv var dag. Det är där allt måste börja
  och det är inte alltid det lättaste, jag vet…Försök att påbörja en inre resa på ett positivare sätt så lovar ja nästan säkert att mycket i den yttre resan faller på plats automatiskt som du kämpar så hårt med i nuläget. Jag har själv jobbat hårt med dessa bitar i min utbildning och gör fortfarande..All sorts energi kan bara riktas mot det vi tänker på och man kan inte tänka bort, bara ersätta en tanke el. fokusering mot en ny tanke eller fokusering, därför måste man börja där. Livet börjar sen ta en annan riktning och du bestämmer hur.. Du blir vad du tänker… Hoppas du kan ta tag i inre utveckling/utbildning för du har en fantastisk kapacitet, det vet jag! kram AC

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.