Saknar morgontidningen

Tio år i huvudstaden. Jag saknar fortfarande min morgontidning. DN och SvD känns mest som slätstrukna resultat av rädda redaktioner som vill konkurrera med Sveriges Radio och Sveriges Television. Inga lokala nyheter av klass. Rätt rudna internationella nyheter mest baserade på nyhetsbyråklipp.
Så jag lyssnar på P1 och går snabbt igenom några bloggar, Facebook, BBC News, CNN, The Local (Sverige och Tyskland), DN och SvD på webben. Ingen njutning. Bara blixtsnabb scanning av omvärlden.
Jag saknar morgontidningen. Så mycket att jag avslutar med att gå in på Nerikes Allehandas webb. Och den är sorgligt innehållslös. Inte ens min gamla morgontidning håller stilen.
Världen förändras.

6 svar på ”Saknar morgontidningen”

  1. Jag är tillbaka till Kieler Nachrichten. Det är nåt speciellt med en lokal morgontidning i papper. Lokala nyheter, recensioner av lokala föreställningar, berättelser från byarna, och allting är viktigt och har sin plats. Och – jag kan läsa allt till min morgonbrötchen!
    DN mm är OK, men berättar inte om farligheterna med hålen i vägen i byn.Världsnyheterna har också plats, om man skulle ha missat nyheterna på TV eller radio.

  2. Jag är tillbaka till Kieler Nachrichten. Det är nåt speciellt med en lokal morgontidning i papper. Lokala nyheter, recensioner av lokala föreställningar, berättelser från byarna, och allting är viktigt och har sin plats. Och – jag kan läsa allt till min morgonbrötchen!
    DN mm är OK, men berättar inte om farligheterna med hålen i vägen i byn.Världsnyheterna har också plats, om man skulle ha missat nyheterna på TV eller radio.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.