Vad är det för fel?

Jag trodde jag lärt mig att inte bry mig om sånt jag inte kan påverka. Ändå blir jag frustrerad över all den aningslöshet, naivitet, brist på ryggrad, inkompetens, feghet och kontrollmekanism som verkar råda och premieras i den värld jag lever i.
Allt det här att vara emot något. Att peka ut ovilja. Istället för att vilja något. Att vara för.
Mitt rättshaveri.
Det känns som att någon kan få avrätta mig, stoppa upp mig och ställa mig i en glasmonter. För museet jag lever i lär inte bli något annat. Än en nostalgitripp. En tillbakablick. En bitter tanke på en tid som flytt.
Framtiden får någon annan ta hand om. Den innebär ändå inget positivt.
Jag är sur. Går och fixar fiskmiddag istället.

5 svar på ”Vad är det för fel?”

  1. Följ med Katta och Evelina några dagar i februari!det kommer att göra gott och hjälpa dig att se det positiva. Du behöver en kur mot negativsmittan!

  2. Följ med Katta och Evelina några dagar i februari!det kommer att göra gott och hjälpa dig att se det positiva. Du behöver en kur mot negativsmittan!

  3. förlåt. jag skäms nästan för att fråga, men menar du att alla andra är emot allt och du är den enda som vill något, eller tvärtom?
    hursomhaver, det är väl alltid lättare att peka på sådant som är fel, än att uppfinna det som är rätt?

  4. Jag skäms nästan för att svara, men när jag är som surast tycker jag att alla andra är emot allt. Att hela världen är en enda stor nostalgitripp med förändringsfobiska människor.
    Sen inser jag att jag lägger för mycket energi på såna tankar.
    Men lite för ofta känns det som att världen imploderar i motstånd och motvilja. Och i ett glest befolkat land med kyla och mörker halva året känns det läskigt. För en relativist som heter Fredrik.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.