En liten förklaring för nytillkomna läsare

Noterar i min bloggstatistik att det plötsligt börjar komma trafik till min blogg ifrån Tankesmedjan Feminix. Går igenom den ganska förvirrade bloggen och letar efter var jag finns omnämnd. Det visar sig att jag ligger under en blogglista med rubriken ”Snällare o mysigare”. Det hade kunnat vara hedrande. Om det nu inte vore för att just den här tankesmedjan är synnerligen förvirrad och xenofobisk. Så här beskriver innehavaren bloggen hos Bloggportalen:

”Varning för islamiseringen. Invandringen begränsas till kvotflyktingar. Värna svenska traditioner och svensk kultur. Värna familjen. Riktiga straff för brottslingar.”

Där har jag inte någon större lust att vara snäll och mysig utan att ha förklarat lite hur jag ser på saker och ting.
Eftersom jag själv aldrig skrivit någon definition av vad jag tycker är viktigast, lånar jag de här raderna från nätverket Ingen människa är illegal:

Jorden tillhör alla. Alla människor har rätt att röra sig fritt och bosätta sig var som helst i världen. Enligt principen “av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov” har vi rätt att med omsorg och respekt ta del av jordens och samhällets resurser på lika villkor. Nätverket Ingen människa är illegal erkänner inga nationsgränser annat än som politiska konstruktioner som vi saknar både moralisk skyldighet och intresse av att acceptera och upprätthålla. En människa som är född på en plats har inte större rätt till den än någon annan.

Jag skriver under på varenda ord. Jag tror på mångfald. Olikheter gör oss bättre. Möten gör oss klokare. Jag är livrädd för alla de människor i mitt land som vill att Sverigedemokraternas politik ska bli verklighet. Människor som vill stänga gränser och kasta Sverige tillbaka till en tid när vi plockade sten på åkrarna, åt rutten mat och inte tyade längre.
I landet där jag bor är avstånden enorma. En blindtarm i norra Europa där det är längre mellan människorna än mellan städerna. Där det är kallt och mörk ute halva året, men där det blir kallare och mörkare inifrån allt oftare. Där allt fler människor drivs av bitterhet, rädsla och misstänksamhet istället för glädje, mod och tillit.
Jag är gärna snäll och mysig i den här världen. Vi behöver snälla och mysiga människor. Men, jag vill kramas med många människor. Mörka, ljusa, tjocka, smala, gamla, unga, troende muslimer, kristna, buddhister, ateister… Jag vill att Sverige ska befolkas av fler. Att vår grunda genpool ska fördjupas. Att mina barn och barnbarn får leva i en smartare och mer öppen värld än jag har fått göra.
För övrigt är en av mina bästa vänner, Trettioplus, för övrigt en av de klokaste och snällaste och språkligt mest begåvade människor som går på den här jorden, också uppmärksammad hos Tankesmedjan Feminix. Under rubriken ”Svenskfientliga eller naiva”. Trettioplus är minst lika snäll och mysig som jag. Och jag är nog minst lika ”Svenskfientlig eller naiv”.
Så om du känner dig besviken när du läser vad jag skriver vet du varför. Om du blir glad, blir jag också glad.

25 svar på ”En liten förklaring för nytillkomna läsare”

 1. den där jävla tanten asså. och ja, ingen människa är illegal -texten står för allt jag tycker om denna fråga.

 2. den där jävla tanten asså. och ja, ingen människa är illegal -texten står för allt jag tycker om denna fråga.

 3. Snäll och mysig minsann. Säg det inte så högt va?
  Och ett tips, jag hittade SR:s dokumentärer idag. Gå in på http://www.sr.se och sök ”dokumentär”. Där finns en uppsjö, men den som knyter an till detta inlägg är dokumentären om Ny Demokrati. Riktigt lyssningsvärd och man kan göra rejäla kopplingar till dagens samhällsklimat.

 4. Snäll och mysig minsann. Säg det inte så högt va?
  Och ett tips, jag hittade SR:s dokumentärer idag. Gå in på http://www.sr.se och sök ”dokumentär”. Där finns en uppsjö, men den som knyter an till detta inlägg är dokumentären om Ny Demokrati. Riktigt lyssningsvärd och man kan göra rejäla kopplingar till dagens samhällsklimat.

 5. Hej, gott folk! En hälsning från den ”jävla tanten”. När stenar viner någon annanstans är det lätt att blunda. När rån och våldtäkter drabbar någon annan är det lätt att säga – det drabbar inte mig.
  Men när bilar brinner utanför ens egna fönster och ens egen son och dotter blir brottsoffer, då är det svårare att blunda. När en knivskuren man ligger utanför den egna dörren, då KAN man inte blunda längre.
  Tro mig, jag har varit lika ”snäll” som ni fortfarande är. Som ung röstade jag på sossarna, jag var med i SSU och i S-kvinnorna. Senare har jag röstat på Kd, för deras familjepolitik. Men sen tvingade verkligheten mig att vakna. När jag berättade för mina barn att jag blivit Sverigedemokrat, vände de mig ryggen. Men det är för mina barn och barnbarns skull jag kämpar mot likgiltighet och okunskap. Jag vill debattera med meningsmotståndare. Vill ni?
  Jorden tillhör alla och alla har lika värde, men innebär det att alla har rätt att bo i Sverige? I Afrika väntar minst 20 miljoner på att få komma till Europa, som redan har 20 miljoner arbetslösa. Sverige vill vara snällast i världen, ska vi därför ta emot merparten av dessa migranter? Nej, säger jag. Vad säger ni?

 6. @”:jävla tanten”
  Jag är invandrare. Har adrig knivskurit, våldtagit,rånat eller bestulit någon…Har aldrig tänt på en bil heller…fan vet om jag ens kan ljuga.Jag betalar skatt och TV-licens och har aldrig levt på bidrag.Har jobbat eller studerat sen dag ett i stort sett.
  Att komma till Sverige var inte en av mina våta drömmar. Det var en nödvändighet för att kunna leva med min älskad.
  Du röstar och propaganderar för en parti som använder problem i integrationspolitiken i en helt annan syfte än integrationspolitiken i sig. Tänk på det. Jag kommer aldrig att identifiera mig med den bild ni har av invandrare…kära nån…jag tycker att ordet i sig är så negativt utalat nuförtiden att jag inte ens identifierar mig med ordet längre.
  Men om man nu ska gå till de invandrare ni helst vill ha bort, flyktingar…så önskar jag nästan att ni skulle få veta hur det känns att lämna allt man äger, alla sina älskade och fly för sitt liv, för ett bättre liv…eller dö….ja just det! Sverige har inte haft krig i 200 år…just!
  Tur för er att utvandrarna i America var bättre mottagna. Verkligen.Hur många flydde fattigdomen i Sverige för att komma dit? undrar hur många svenskar som våldtar, rånar, knarkar, och har sig i America…äsh! säkert inga…

 7. @”:jävla tanten”
  Jag är invandrare. Har adrig knivskurit, våldtagit,rånat eller bestulit någon…Har aldrig tänt på en bil heller…fan vet om jag ens kan ljuga.Jag betalar skatt och TV-licens och har aldrig levt på bidrag.Har jobbat eller studerat sen dag ett i stort sett.
  Att komma till Sverige var inte en av mina våta drömmar. Det var en nödvändighet för att kunna leva med min älskad.
  Du röstar och propaganderar för en parti som använder problem i integrationspolitiken i en helt annan syfte än integrationspolitiken i sig. Tänk på det. Jag kommer aldrig att identifiera mig med den bild ni har av invandrare…kära nån…jag tycker att ordet i sig är så negativt utalat nuförtiden att jag inte ens identifierar mig med ordet längre.
  Men om man nu ska gå till de invandrare ni helst vill ha bort, flyktingar…så önskar jag nästan att ni skulle få veta hur det känns att lämna allt man äger, alla sina älskade och fly för sitt liv, för ett bättre liv…eller dö….ja just det! Sverige har inte haft krig i 200 år…just!
  Tur för er att utvandrarna i America var bättre mottagna. Verkligen.Hur många flydde fattigdomen i Sverige för att komma dit? undrar hur många svenskar som våldtar, rånar, knarkar, och har sig i America…äsh! säkert inga…

 8. Feminix: Jag tänker inte att jag är snäll. Jag tänker att Sverige kommer gå under om vi inte blir fler och får in nya gener. Själv hade jag inte funnits om inte min mamma kommit hit på för 39 år sedan. Indirekt vill du göra dig med såna som mig och det känns tråkigt. Eftersom jag är fullständigt övertygad om att ALLA kan bidra med något.
  Det bor nästan 7 miljarder människor på jorden. De allra flesta har ingen aning om vad Sverige är. Ännu färre vill komma hit. För oss är utmaningen att få någon att bry sig om oss överhuvudtaget.
  Du, och många andra påstår att väldigt många vill till Europa och Sverige. Well, jag tror inte det. Varför skulle en människa som bor i ett land i Afrika vara mer benägen att slita upp sina rötter än en västeråsare? De flesta människor vill inte göra det. Några måste för att överleva.
  Om några av dessa hittar hit till kalla Norden med mörker och kyla minst halva året ska vi bara vara glada. Det är ju liksom därför vi finns. Livet uppstod inte i Sverige. Du och jag finns för att några apmänniskor av någon anledning hittade hit för länge, länge sedan.
  Tänk om de blivit avvisade.

 9. Feminix: Jag tänker inte att jag är snäll. Jag tänker att Sverige kommer gå under om vi inte blir fler och får in nya gener. Själv hade jag inte funnits om inte min mamma kommit hit på för 39 år sedan. Indirekt vill du göra dig med såna som mig och det känns tråkigt. Eftersom jag är fullständigt övertygad om att ALLA kan bidra med något.
  Det bor nästan 7 miljarder människor på jorden. De allra flesta har ingen aning om vad Sverige är. Ännu färre vill komma hit. För oss är utmaningen att få någon att bry sig om oss överhuvudtaget.
  Du, och många andra påstår att väldigt många vill till Europa och Sverige. Well, jag tror inte det. Varför skulle en människa som bor i ett land i Afrika vara mer benägen att slita upp sina rötter än en västeråsare? De flesta människor vill inte göra det. Några måste för att överleva.
  Om några av dessa hittar hit till kalla Norden med mörker och kyla minst halva året ska vi bara vara glada. Det är ju liksom därför vi finns. Livet uppstod inte i Sverige. Du och jag finns för att några apmänniskor av någon anledning hittade hit för länge, länge sedan.
  Tänk om de blivit avvisade.

 10. Sonja! Alla invandrare begår inte brott. Men de är överrepresenterade. Integreringen är misslyckad. Våldsbrott från invandrare riktad mot svenskar har ökat dramatiskt. Många törs inte gå ut längre. Det finns muslimska gäng som skryter över hur enkelt det är att råna fega svenskar. De kallar svenska flickor ”svennehora”. Kort sagt Sverige har blivit ett sämre land för alla att bo i sedan massinvandringen släpptes loss 1989 när Luciabeslutet skrotades. Jag vill hejda förstörelsen av Sverige därför vill jag att Luciabeslutet återinförs. Vad är det för farligt med det?
  Fredrik! Massinvandringen av muslimer har gjort att hatet mellan de olika folkgrupperna växer. Svenskar flyttar från invandrartäta områden, för att deras barn börjar tala blattesvenska eller för att alla grannar är utländska. Muslimer vill inte smälta in i den svenska befolkningen. De föraktar ju det ogudaktiga svenska folket, som gör allt som är förbjudet i islam. Svenskarna flyttar ihop och får barn utan att vara gifta. Förbjudet i islam. Svenska kvinnor visar sina kroppar. Förbjudet i islam. Ryktet om Sveriges generösa bidrag utan krav sprider sig snabbt. ”Ankarbarn” på 15 till tjugofem år, som kommer hit har ökat dramatiskt de senaste åren. Får ”barnen” stanna kommer sen hela släkten hit. På vilket sätt blir vi lyckligare av detta? Blir vi inte både fattigare och otryggare? Ju fler muslimerna blir desto hårdare krav ställer de på oss att vi ska anpassa oss till dem. Om denna ”invasion” får fortgå blir svenskarna i minoritet när våra barnbarn blir vuxna. Vill du det? (Detta är demografiska fakta, läsbart på nätet.) Vill du ha sharialagar här? Med stening av våldtagna kvinnor, lemlästning av tjuvar, hängning av bögar? Detta vill jag inte ha. Jag vill inte att mina barnbarn ska bli en förtryckt minoritet i ett muslimsk Sverige. Vill du?

 11. Sonja! Alla invandrare begår inte brott. Men de är överrepresenterade. Integreringen är misslyckad. Våldsbrott från invandrare riktad mot svenskar har ökat dramatiskt. Många törs inte gå ut längre. Det finns muslimska gäng som skryter över hur enkelt det är att råna fega svenskar. De kallar svenska flickor ”svennehora”. Kort sagt Sverige har blivit ett sämre land för alla att bo i sedan massinvandringen släpptes loss 1989 när Luciabeslutet skrotades. Jag vill hejda förstörelsen av Sverige därför vill jag att Luciabeslutet återinförs. Vad är det för farligt med det?
  Fredrik! Massinvandringen av muslimer har gjort att hatet mellan de olika folkgrupperna växer. Svenskar flyttar från invandrartäta områden, för att deras barn börjar tala blattesvenska eller för att alla grannar är utländska. Muslimer vill inte smälta in i den svenska befolkningen. De föraktar ju det ogudaktiga svenska folket, som gör allt som är förbjudet i islam. Svenskarna flyttar ihop och får barn utan att vara gifta. Förbjudet i islam. Svenska kvinnor visar sina kroppar. Förbjudet i islam. Ryktet om Sveriges generösa bidrag utan krav sprider sig snabbt. ”Ankarbarn” på 15 till tjugofem år, som kommer hit har ökat dramatiskt de senaste åren. Får ”barnen” stanna kommer sen hela släkten hit. På vilket sätt blir vi lyckligare av detta? Blir vi inte både fattigare och otryggare? Ju fler muslimerna blir desto hårdare krav ställer de på oss att vi ska anpassa oss till dem. Om denna ”invasion” får fortgå blir svenskarna i minoritet när våra barnbarn blir vuxna. Vill du det? (Detta är demografiska fakta, läsbart på nätet.) Vill du ha sharialagar här? Med stening av våldtagna kvinnor, lemlästning av tjuvar, hängning av bögar? Detta vill jag inte ha. Jag vill inte att mina barnbarn ska bli en förtryckt minoritet i ett muslimsk Sverige. Vill du?

 12. @feminix: jag läser bara muslimer…blablabla…muslimer ratata…islam lalala… Det är egentligen bara det allt går ut på. Eller hur? Vet du vad? Till Thailand kommer ljushåriga män, som inte styrs av någon gud och våldtar och mördar kvinnor och köper barnsex. Vilken tur att du fortfarande kan visa dig i Thailand säger jag bara.
  Måla hela tavlan svart du. Jag ser andra färger att tag till:
  Engla mördare är svensk, Hagamannen är svensk, de sista media publicerade tonårsmorden var utförda av svenska tonåringar. osv. Nej, muslimer ä inte överepresenterade. Du bara vill tro det. SD vill att du ska tro det.

 13. Feminix: Jag tycker du använder dina känslor som fakta. I min värld är det skillnad på känslor och fakta. Visa mig relevanta fakta på det du påstår. Myter och farhågor är inget särskilt bra underlag för att dra några som helt slutsatser. Du säger att muslimer föraktar det ogudaktiga svenska folket. De muslimer jag känner, umgås och arbetar med är oerhört toleranta. Däremot känner jag ganska många intoleranta svenskar som avskyr alla som tror på något gudomligt överhuvudtaget. Det du kallar en invasion lär inte definieras som just så av särskilt många. Återigen, det bor 7 miljarder människor på jorden. De flesta kunde inte bry sig mindre om Sverige. Svenskarna, om vi definierar dem som de närmare 9 miljoner som bor här, är redan en väldigt liten minoritet.
  Jag väljer att inte stänga igen. Du frågar om jag vill att mina barnbarn ska växa upp som en förtryckt minoritet i ett muslimskt Sverige. Jag har aldrig ställt mig frågan. Var mina barnbarn ska växa upp är knappast mitt beslut. Men, jag hoppas att de får chansen att växa upp i en värld som är betydligt modigare och klokare än den jag har växt upp i. Där människor inte gör fakta av myter och tror att andra människors hudfärg, tro och kultur gör dem bättre eller sämre.
  Men, nu är jag trött på att diskutera på det här sättet. Därför vill jag gärna att du förklarar för mig vad du vill, istället för vad du inte vill. Hur vill du att Sverige ska se ut? Vad ska vi ha för internationella relationer? Med vilka länder ska vi utbyta varor och tjänster? Vilka människor är välkomna och vilka är det inte? I en värld som förändras allt snabbare och där Kina och Indien redan vuxit om västvärlden ekonomiskt och utbildningsmässigt… hur ser din strategi ut för att Sverige ska fortsätta vara konkurrenskraftigt? Kolla gärna på den här lilla filmen (http://www.youtube.com/watch?v=b9-EM3FPIU0) innan du svarar.

 14. För ett tag sedan lade jag ner tid på att argumentera mot motst¨ndare till invandring.
  Men jag bara orkar inte längre. ”Invandrare överrepresenterade i brottstatistiken”-argumentet är bara dumt och tyder på okunskap om samhället.
  Feminix: du är främlingsfientlig och islamofobisk och försvarar detta genom att påstå dig värna om ”den svenska kulturen” och genom att komma med en massa påståenden och faktoider. Jag tycker mest synd om dig som lever i en sådan trångsynt, rädd liten värld. Egentligen vill jag be dig dra åt helvete, men jag nöjer mig med att fråga vad egentligen du tror kultur och samhälle är för något och ifall detta skulle vara två statiska företeelser?

 15. Gott folk! Att invandrare är överrepresenterade i brott det kommer från BRÅ. Det lönar sig inte att förneka verkligheten. Massinvandringen av muslimer har gjort Sverige till ett sämre land för alla. Detta ser fler och fler med sina egna ögon. Varför förnekar ni Verkligheten? En vacker dag kommer kanske även ni att tvingas öppna ögonen. Vi får hoppas att allt inte är försent då.

 16. överrepresenterade var?
  Läste du hela statistiken?
  Här där jag bor är det medelåderssvenskar som är överrepresenterade.av den anledningen att det inte bor så många invandrare här. Om du berättar för mig att de är överrepresenterade i rosengårdden…det tycker inte jag är konstigt. tycker du? Bor det många svenskar där?

 17. ”Överrepresentationen till trots når invandrarnas andel av brottsligheten inte på långt när de höjder som i bland framställs. Inte sällan beskrivs det som att en majoritet av brotten begås av invandrare. I realiteten handlar det alltså om en femtedel. Till saken hör också att uppemot hälften av brotten inom denna femtedel kan hänföras till nordiska invandrare, det vill säga invandrare från Danmark, Finland och Norge. Med andra ord inte de grupper som i debatten vanligtvis kallas invandrare. De flesta debattörer, oavsett vilken sida de kommer ifrån, avser – även om det inte sägs rent ut – med termen invandrare främst personer från utomnordiska länder, företrädesvis utomeuropeiska.”
  jag ska vara tyst nu, Fredrik. Jag lovar. Tyst.

 18. ”Överrepresentationen till trots når invandrarnas andel av brottsligheten inte på långt när de höjder som i bland framställs. Inte sällan beskrivs det som att en majoritet av brotten begås av invandrare. I realiteten handlar det alltså om en femtedel. Till saken hör också att uppemot hälften av brotten inom denna femtedel kan hänföras till nordiska invandrare, det vill säga invandrare från Danmark, Finland och Norge. Med andra ord inte de grupper som i debatten vanligtvis kallas invandrare. De flesta debattörer, oavsett vilken sida de kommer ifrån, avser – även om det inte sägs rent ut – med termen invandrare främst personer från utomnordiska länder, företrädesvis utomeuropeiska.”
  jag ska vara tyst nu, Fredrik. Jag lovar. Tyst.

 19. lögn, förbannad lögn och statistik.
  ingen förnekar att invandrare är överrepresenterade i statistiken.
  det handlar om vad statistiken betyder.
  hur kan man vara så dum?
  män är också kraftigt överrepresenterade i brottstatistiken.
  jösses, snart kommer väl feminix med det gamla uttjatade en miljon flyktingar sen 1980.

 20. Fredrik! Den där rätten för alla att fritt bosätta sig var som helst, den fungerar bara i s.k. nattväktarstater. Kom gärna hit, men försörj dig själv. I Sverige har vi en av världens mest utbyggda välfärdsstater, med generös försörjning från första stund. Ryktet har nu nått varje hörn av världen; Åk till Sverige, där får du pengar mat och husrum direkt, allt gratis, betalat av skattebetalarna. Nu måste vår välfärd bantas ner. Sjuka, barn och gamla får betala notan för den generösa invandringen. Om fler ska dela kakan får alla mindre. Alla gillar inte detta. Men folket har inte tillfrågats. Och nu har de sju bestämt att invandringen inte ska diskuteras i valrörelsen. Kanske är detta anledningen att SD växer?

 21. Hur ska Sverige bli konkurrenskraftigt? Inte genom att ta in tusentals analfabeter från Somalia. Det är nån kommun i Dalarna som har 1000 somalier varav 10 % arbetar. Vad vinner Sverige på detta? Om vi bedriver ulandshjälp genom att ta hit de fattiga blir vi snart lika fattiga som deras länder. Dessutom har vi väl för höga löner, så all produktion måste flytta till billigare länder. Vad tjänar vi på det? I offentliga sektorn är lönerna så höga att man måste avskeda folk. Varför diskuteras inte detta? Vad ska muslimerna jobba med när de kommer hit? Alla kan inte baka pizza eller köra taxi? Ska vi alla bli personliga coacher åt varandra?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.