08:22 Fanfanfan

Det är måndag. Jag har gjort gokaffe med rinnig mjölk. Kokat två ägg. Barnen ligger och sover. Vaknar med samma känslomässiga frontalkrock som jag somnade med. Hör att en magsjuk man på ett flygplan behandlades som en terrorist och att världen tycker det är bra. Försöker svara på frågor och ställa andra frågor. Läser ledare och nyheter om opinionsläget i Sverige och det faktum att inrikespolitiken håller på att tas över av krafter som har en rakt motsatt människosyn än jag själv.
Världen är för kall. Jag känner mig tom, ledsen och rädd. Behöver hitta någonstans där jag kan leva. Där tillit, kärlek och framtidstro är viktigare.
Nu ska jag läsa en affärsplan och översätta en text til engelska. Ute töar det. Regn på väg. Imorgon kommer mina kvarter vara ett isrike. När det blöta frusit till. Behöver en rejäl injektion av inspiration nu.

5 svar på ”08:22 Fanfanfan”

  1. Verkar inte bra. Tycker på allvar att du bör överväga att resa bort ett slag. Besök en storstad, promenera, lite kultur, avgaser samt några öl på nån bar där man fortfarande kan röka. Förslag Warzawa. Har dessutom ett bra krigsmuseum sägs det.

  2. ngnstans anar jag att det handlar om att skapa sin egen värld, sitt eget samhälle där man vill bo.
    men själv är jag lika desillusionerad som du. nonstop rtl-tittande ger denna efffekt. särskilt i kombination med anna ankas jul.

  3. Krigsmuséer är ju verkligen humörhöjare. Inte ens jag som är militärhistorisk nörd tycker att det är särskilt upplyftande.

  4. Mitt livs i särklass mest absurda, skrämmande och tråkiga museibesök var på Armémuseum i Stockholm. Mitt stora barn, som då inte var lika stor som idag, satt en timme och ritade en kamouflageklädd gubbe. Samtidigt som massa till synes helt normala män och kvinnor i olika åldrar gick runt och var tokfascinerade av…. vapen.

  5. tänkte i all enkelhet att ett museum med ett relevant tema som det i Polen kan väcka tankar och inspirera till ett fortsatt engagemang mot exempelvis en sådan otrevlig företeelse som krig! Polens huvudstad har ju varit med om en del….

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.