Svensk korruption

I dagens nyhetsflod snappar jag upp två sköna markörer på det som många tror inte finns, nämligen svensk korruption. Självklart finns den, inte minst på arbetsplatser där omsättningen av personal är låg och den yttre granskningen lägre.
I Landskrona har kommunala tjänstemän i många år utnyttjat socialbidragstagare. Men, ingen kommer straffas eftersom det snarare varit en allmänt utbredd kultur än några enskilda personers verk. Så om många gör fel är det ok, på något sätt. Jag hoppas att skattebetalarna i Landskrona funderar på vad deras skattepengar går till.
Radio Stockholm sänder från en aktion där några kvinnojourer ska lämna över protester till länspolismästare Carin Götblad. Vad de protesterar mot? Jo, att det verkar stört omöjligt att få manliga poliser som misshandlar kvinnor de lever med fällda. Att kvinnor som lever med poliser är rättslösa.
Sverige. Världens bästaste land. Ibland har även vårt land byxorna nere.

Ett svar på ”Svensk korruption”

  1. inte finns korruption? ojoj. var var folk när media rapporterade om åtroffning ur domma däringa stipendiefonderna i stockholm. för att inte tala om opolitisk svågerpolitik. fast det är kanske old news…
    blir alltid glad när folk får upp sina ögon. iallafall för sånt här!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.