Supersvenskar vs. korkade kineser

Noterar att när det nu visar sig att kinesiska företag verkar intressera sig för svenska biltillverkare, då kryper fördomar och xenofobi fram. Jag har väldigt svårt att förstå varför ett land med en miljard människor ska vara sämre på att tillverka och sälja bilar än ett land med nio miljoner människor. Rimligen borde det vara strålande nyheter för anställda på Volvo och SAAB att kinesiskt kapital kan rädda företagen.
För mig kvittar det förvisso, företag som inte går med vinst bör gå under. Men jag noterar att självgodheten i mitt land firar stora triumfer just nu. Fackliga företrädare, så kallade fordonsexperter och tidningsläsare är överens om kinesiska ägare är från helvetet.
Med tanke på den ringa erfarenhet vi har av kinesiskt ägande tänker jag att det måste bygga på fördomar. Och stolthet. Knappast några bra affärsgrunder.

3 svar på ”Supersvenskar vs. korkade kineser”

  1. genom gedigen och mångårig erfarenhet kan jag konstatera att svenskt kvalitetstänk tillsammans med kinesisk espri är en utmärkt kombination som levererar utmärkta produkter till om- och eftervärlden…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.