Jag röstade inte

För första gången sedan jag blev myndig har jag avstått från att rösta i ett val. Kyrkovalet 2009 blev första gången jag inte utnyttjade min rösträtt. Anledningen? Jag känner just nu att tro och politik inte riktigt marscherar i takt. Att Svenska Kyrkan fortfarande vill vara politiskt styrd känns ganska dumt. För mig står kyrkan för något helt annat än politiken. Något som kunde vara mycket bättre.
Något att tro på. Människan, exempelvis. En liten detalj som politiken glömt bort för länge sen. Därför tycker jag kyrkan ska hitta andra sätt att gå vidare. Men, jag har ingen aning om vilka de sätten kan vara.

2 svar på ”Jag röstade inte”

  1. Hej mannen, Jag tyckte du gjorde fel och tolkar det som om du inte tycker att det ska råda allmän rösträtt i din diktatur:-)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.