Hur kan dom?

Just nu pågår en jobbig utveckling i stora delar av Sverige. Ungdomar bränner bilar och förstör. I Göteborg, Uppsala, Stockholm, Malmö, Huddinge… I tidningarna står texter om vad som händer. Journalister, poliser, kommuntjänstemän förmedlar sin bild. Som egentligen går ut på att de inte förstår. Samtidigt börjar en arisk eld brinna i marginalen. Eftersom det är i underklassens områden det brinner. Och underklassen är de som är lite mer bruna i hyn än oss andra svenskar. Fler och fler rent rasisitiska dumheter hoppar ut ur munnarna på svenne och svea.
Vi undrar: Hur kan dom? Hur kan dom vandalisera och tända eld på saker bara så där?
Jag vill mena att vi kan älta de frågorna hur mycket som helst. Den som aldrig bott i Gottsunda eller Vårby Gård och systematiskt blivit förtryckt hela sitt liv bara för att ha blivit född av ”fel” föräldrar kan nog aldrig förstå hur det är att vara så förbannad så att en PET-flaska med bensin känns som en bra protest.
Usch, jag har så fruktansvärt dåliga vibrationer av Sverige just nu. Ingen förstår, ingen vill lyssna. Ingen vill diskutera. Fler och fler ropar på självcensur och gömmer sig bakom Idol 2009. Samtidigt som det brinner.
Och om ett år röstar vi in Sverigedemokraterna i riksdagen.

2 svar på ”Hur kan dom?”

  1. jag håller med dig. hela debatten har blivit så oerhört infekterad och det är skrämmande hur Sverigedemokraterna har ett sådant stöd, även om det kanske är ett typiskt exempel på en lågkonjuktur. Jag säger inte att Tyskland är bättre, Bild Zeitung gör vad de kan för att piska upp rädsla hos folk.
    Sverige känns på många vis tristare och tristare för tillfället. Och den kassa fotbollen gör ju sitt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.