Våldtäkt ett etikettsbrott?

OK, mina tankar kring Rolf Hillegren formuleras i en fråga: Är den slutliga lösningen på problemet med att kvinnor som utsätts för våldtäkt och andra övergrepp den att en jurist som skriver vad han tänker tvingas lämna sitt jobb, samtidigt som det känns som att historien visar att det han säger redan mer eller mindre är praxis?
Jag kan på inga sätt sympatisera med Hillegrens formuleringar. Men, tror det är ganska kontraproduktivt att lägga all energi på honom som person. Kanske borde alla ta ett djupt andetag och fundera på varför det blev så här. Den formliga storm av arga, provocerande och känslomässiga blogginlägg och twitterkommentarer som idag likt en lynchmobb kräver en persons huvud lär inte förändra en mångårig knasutvecklad lagstiftning och tolkning.
Gör om, gör rätt. Vilken är problemets kärna? Knappast EN persons tankar.

2 svar på ”Våldtäkt ett etikettsbrott?”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.