Jag vs Mogi

Jag har förstått att Mogis blogg är ganska omdiskuterad. Så jag kollade upp den lite. Kanske inte riktigt var det som jag behöver, men jag är ju inte riktigt målgruppen. Det finns en ganska rolig klyfta i bloggosfären. På ena sidan de lätt förbittrade männen som skriver stora analyser om ekonomi, politik, peak oil och annat samtidigt som de tar sig själva på lite för stort allvar. Ofta helt utan inflytande. Sällan med jättemånga dagliga läsare. På den andra sidan står Mogi och hennes bloggande kollegor. Som skriver om helt andra saker. Gärna glättiga och glimrande sådana. För tiotusentals dagliga läsare.
De allvarliga snubbarna blir provocerade och börjar blogga om de inte fullt så allvarliga snubborna. Snubborna förstår inte vad snubbarna pratar om överhuvudtaget. Jag tänker inte värdera. Människor har helt olika intressen och det är väldigt bra. Mångfald är bättre än enfald. Även om budskapet kanske framstår som enfaldigt för några. Hellre tusen idioter som bloggar än en upplyst som sitter på hela sanningen.
För övrigt hade jag 183 unika besökare på min blogg idag. Mogis, hon hade väl en tiotusen. Den djupare innebörden i detta är för närvarande helt och hållet oklar.

3 svar på ”Jag vs Mogi”

  1. Får nog bli podcasting i så fall. Har vad som i branschen kallas radioutseende. Ju. Fast å andra sidan är ju min garderob rätt läcker. Eller monokrom. Eller…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.