Sömnlös i Stuvsta

Sommarens period av sömnlöshet har börjat. Jag vet att det händer. Sedan ett par år tillbaka slutar jag sova när det är som varmast. Eller när jag är ledig. Vet inte vad det beror på. Värmen är en sak. Först åker täcket. Sen är det överlakan och jag. Sen åker överlakanet. Då är det bara huden kvar att ta bort. Efter att ha legat så någon timme ger jag upp. Kliver upp och tittar på värdelös natt-teve istället. Eller bara ut igenom fönstret.
Tankarna börjar jobba i hundraåttio. Och jag blir allt mer vaken. Tankarna är en annan sak. När jag är ledig händer saker i huvudet.
När jag väl somnar har solen gått upp och det är strax dags att stiga upp. Sen är jag bakis och lätt störd hela dagen. Tills nästa natt kommer.
Brukar gå över i slutet av augusti. Ungefär när sommaren slutar.