Riktigt hat

Just nu pågår en inflammerad diskussion om näthatet. Ett återkommande tema. För stunden är fokus det dåliga bemötande kvinnliga bloggare får. Sexistiska kommentarer och andra dåraktiga återkopplingar. Jag är trött på den här diskussionen. Jag tänker att människor är rätt korkade. Låt oss börja med att konstatera att det så kallade näthatet inte är begränsat till kommentarer på bloggar. Vi pratar om ett förhållande där kvinnor i Sverige är degraderade. Knappast ett nytt fenomen. Pojkar och män klarar inte av att kvinnor tar plats. Så enkelt är det.
Fundera en stund över varför inte kvinnor och män har samma löner. Varför män som våldtar kvinnor inte fälls utan teknisk bevisning även om offrets vittnesmål anses mer trovärdigt än förövarens. Varför flickor alltid får de sämsta träningstiderna.
Näthatet de pratar om just nu är ett riktigt hat. Och om vi slutar prata om det som en isolerad företeelse kanske vi kan börja göra något åt det. Istället för att vänta på att någon inredare från TV4 ska komma och lösa problemet åt oss.

3 svar på ”Riktigt hat”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.