Fredrik Kafka och elektriciteten

När vi kom hem efter en underbar stockholmskväll igår var det nåt knas med elen i huset. Efter att ha stängt av allt, kopplat ur kyl och frys och allt annat sov jag oroligt. Återkommande spänningsfall var femte minut. Väl uppe ur sängen nu på morgonen börjar nästa del av Kafka-vandringen. Försöka få tag på en elektriker i södra Stockholm mitt i semestern. Stress, ångest och ilska. Kontaktar Vattenfall för att kolla om det är något fel i nätet. Nej, säger dom och rekommenderar mig att ringa en elektriker för att söka felet inomhus. Camilla ringer Vilmas pappa Magnus för att fråga om vi får låna plats i deras frys, och då visar det sig att han är koll på elektricitet. Till och med behörighet. Så han kommer och kikar och mäter lite, för att konstatera att vi inte får matning från nätet på det sätt vi borde. Det saknas helt enkelt ström från…. Vattenfall.
Så nu väntar jag på att Vattenfalls servicetekniker ska höra av sig. Kundtjänsten har gjort ett ärende. Och nu börjar jag kolla lägenhetsutbudet i Hammarby Sjöstad.
Så spenderar jag denna oplanerade och akuta semesterdag.

6 svar på ”Fredrik Kafka och elektriciteten”

  1. Tror jag kan leva med det. Jag kreverar mer av det här ständiga jävla fixandet. Men, iofs har jag tre kamrater till som tycker till om detta ärende.
    Just nu, dock: Lägenhet – Villa 3-0

  2. Fixande är en del av villalivsidentiteten. Just det är orsaken till att jag själv bor på fjärde våningen med hiss. Allt funkar för det mesta och jag slipper lära mig att vara händig.

  3. Kom närmre stan och närmre oss för fanken! Slipp fixarelände, ni kommer att tjäna pengar på det totalt. Kransen och Aspudden är också fina alternativ 🙂

  4. Jag är med er bröder. Resten av min familj är nog skeptisk, dock, så jag ställer mig lojalt på deras sida. Plus att den kalla ekonomiska verkligheten här i Ståkkålm omöjliggör för oss att hitta en femma i era kvarter till ett pris vi kan leva med.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.