Är trött på Stockholm

Stockholm fungerar inte. Anledningen är enkel. Staden och dess kranskommuner styrs av människor som inte klarar av att lyfta blicken från det egna navelluddet. Jag vill påstå att Stockholm inte kommer funka förrän antalet kommuner i Stockholms län minskats till EN. Det visar sig gång på gång på gång att de som styr länet på vårt uppdrag inte klarar av att fatta kloka beslut för regionen. Politikerna värnar SIN kommun. Vilket känns ganska långt ifrån verkligheten.
Därför blir det aldrig någon ordning på infrastrukturen. Därför är vi inte så bra som vi kan vara på nyföretagande. Därför blir boendemiljöer allt mer segrerade och delaktigheten allt mindre.
Sveriges dyraste område att bo i på alla sätt styrs tyvärr sämre än de flesta andra städer i Sverige. Allt på grund av ineffektivitet och det faktum att kortsiktiga politiska beslut som förväntas leda till förnyat förtroende snarare än utveckling fattas på helt fel grund.
För mig återstår snart bara två val: bli politiker och försöka göra något för att påverka eller flytta härifrån.

7 svar på ”Är trött på Stockholm”

  1. bladet från munnen – där satt den! Engagera dig politiskt (vill inte att du flyttar!)

  2. Är ju inte klar med programmet för diktaturen än. Och tror inte på gammelideologierna längre. Känns som det tar för mycket energi att starta ett parti.

  3. Face the fact. Du är miljöpartist. Bilda nya partier är värdelöst om man vill åstadkomma förändring. Man väljer det parti som står närmast och förändrar inifrån.

  4. Miljöpartiet är ju ett ganska nytt parti och när de kom med i spelet hade helt plötsligt alla partier ett aktivt miljöarbete. Vilken slump? Jag kommer rösta på ett nytt parti i nästa val.

  5. Visst, det är bara Miljöpartiet som känns som ett alternativ bland de etablerade partierna. Men jag har vissa issues med det lokala programmet som i mina ögon är lite väl bevarandekonservativt och riskerar att hämma en hållbar utveckling för den del av världen där jag lever.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.