Vad gör en pappa?

DN har publicerat ännu en artikel som visar hur många läskiga män det finns där ute som vill ha kontakt med småtjejer. Jag som brukar försöka tro att alla människor är snälla och hjälpsamma får ont i magen av sån läsning. Som pappa till en snart trettonårig flicka, och en snart femårig, inser jag att det är mycket viktigt att jag får mina barn att förstå att de aldrig i livet, under några som helst omständigheter ska göra sig beroende av någon annan. Att de aldrig i livet ska försöka behaga någon annan på bekostnad av sig själva.
Ibland är världen vidrig.

3 svar på ”Vad gör en pappa?”

  1. Well, kanske jag är en inskränkt gammal moralfarbror, men jag tycker det är läskigt att det finns vuxna män som vill ha relationer med flickor/unga kvinnor som kunde vara deras barn.
    Och tycker jag verkligen att 18-åringar räknas som småtjejer? Ja, för mig som är tjugo år äldre känns det så. Kände jag så när jag var tjugo? Nej.
    Jag har funderat på vad jag ska svara. Vad mina känslor baseras på. Och jag har inget bättre svar än att det handlar om mina känslor. Jag kunde inte bry mig mindre om vad andra vuxna människor gör, så länge som det handlar om vuxna människor som på jämlika villkor gör saker som inte bryter mot lagen. Men, jag kan inte låta bli att känna att det som DN skriver om i artikeln, och som dyker upp med jämna mellanrum inte handlar om det.
    Om en snubbe i min ålder erbjuder en just myndig tjej pengar för att sälja sin kropp till mig och en kompis ett par timmar så pratar vi om helt andra saker.
    Det handlar om utnyttjande. Rovdrift. Och det är läskigt. Och när pengar är inblandade dessutom olagligt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.