Min laptop har tröttnat

Min MacBook Pro har fyllt tre år. Jag har aldrig haft en mer stabil dator. Med tanke på alla jobb jag kunnat göra med den har den betalat sig flera gånger om. Nu är den dessutom avbetald och klar på alla sätt. Kanske är det därför den börjat tröttna. Den segar allt mer och batterikapaciteten är lika med noll. Den behöver ström konstant.
Jag behöver en ny Mac om jag ska kunna göra en nysatsning på fotograferandet. Men, en sån kostar pengar. Alltså måste jag göra fler jobb först. Men, som den funkar nu kan jag inte göra så avancerade jobb, och därmed inte köpa någon ny dator. Moment 22. Dessutom står först stora utgifter för nya däck till bilen och en takreparation på kö.
Så jag hankar mig framåt ett tag till. Med en pensionsfärdig dator som trots allt gör det den ska. Nästan alltid.

3 svar på ”Min laptop har tröttnat”

  1. Usch, känner igen det där, känner med dig. Frustrationen blir stor sena kvällar då datorn är den absolut smalaste flaskhalsen.

  2. Tre år är en rätt usel livslängd för en så dyr (både ekonomiskt och ekologiskt) pryl. Om vi någonsin ska nå ett hållbart samhälle måste de här grejerna (datorer, mobiler, kameror etc) också bli hållbara, bokstavligt. Min PDA-mobil lade just ner efter två år och det enda verkstaden kunde konstatera var att den inte gick att laga. Usch!

  3. Håller med. I just det här fallet tror jag hårdvaran, bortsett från batteriet, klockar lika bra som tidigare, men mjukvaran blir allt mer krävande. Mina bildbehandlingsprogram suger musten ur komponenterna liksom.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.