Årets skönaste dag

img_0897
Jag började min dag med att baka scones. Sen lyfte jag med Camillas hjälp ut min övervintrade och bleka bambu. Gav den ny jord och koskit så den ska växa. Sen kom en takläggare förbi och kollade vårt tak eftersom vi haft fuktfläckar på fasaden. Han gav lugnande besked och ett bra pris på några små justeringar av underlagspappen. Samtidigt steg temperaturen, så när Hanna och jag satte oss i bilen för att åka långt in bakom fiendens linjer var det riktigt, riktigt skönt. Den låååånga resan västerut, till Hässelby, kulminerade under innebandymatchen som Huddinge tyvärr förlorade, sen satte vi oss i en jättevarm bil för att återvända till civilisationen söder om stan. Temperaturen var enligt bilens färddator sjutton grader. Solglasögon på och genom rutan såg jag att både motorcyklar, cabbar och shortskillar premiärminglade i solgasset. Några skärmflygare vid Hässelby Gård gjorde bilden nästan för idyllisk.
Hemma på grusplanen värmde solen ännu skönare. Så i den tjugogradiga värmen passade jag på att skifta däck på bilen. Konstaterade att sommardäcken är på gränsen till blankslitna, så här ska investeras i nya däck. Jättekul. Av bara farten pumpades cyklar också.
Årets skönaste dag. Varken mer eller mindre.