Sluta offra er för eliten!

Vi som är avundsjuka på de rika brukar med jämna mellanrum kalla dem för giriga. Facken är ganska bra på det. Idag konstaterar LO i ett pressmeddelande att skillnaden mellan vad arbetar-Roffe och krösus-Kurt aldrig varit större.

Det är framförallt den ekonomiska eliten, bestående av 50 verkställande direktörer i näringslivet, som drar ifrån. Denna grupp har fått kraftigt ökade inkomster i förhållande till en industriarbetare de senaste årtiondena. Den ekonomiska eliten hade en genomsnittlig inkomst på nästan 51 industriarbetarlöner under 2007.

Då säger jag till LO: Det är på tiden att ni blir bättre på att förhandla då. Sluta klä på era medlemmar offerkappan. Våga fatta svåra beslut och förhandla hårt, det lär ju vara vad de ni kallar den ekonomiska eliten gjort. Handling leder längre än gnäll.