Ryan Air luktar kiss

Ryan Air har en tydlig affärsidé. De vill transportera så många människor som möjligt så billigt som möjligt. Med den strategin ska de konkurrera ut andra flygbolag. Sen misstänker jag att de tänker höja priserna. Men än så länge, gör bolaget allt det kan för att pressa priserna på flyg. I detta arbete ingår bland annat att lura städer utanför storstäderna att upplåta sina flygplatser till Ryan Air för en kostnad som är i princip gratis. Sen ingår konceptet att klämma ur kunderna på pengar för allt annat. Incheckningen är på väg bort eftersom det kostar att ha anställda på flygplatserna. Mat har flygbolaget aldrig serverat och service är liksom inte deras grej. Det köper kunderna. Allt för att spara hundralappar.
Men, nu tar Michael O’Leary ett nytt steg. I framtiden lär det kosta pengar att gå på toaletten under en flygning med Ryan Air. Det luktar kiss lång väg säger jag som menar att den som samlar människor på en begränsad yta men inte är beredd att upplåta toalett samlar minus på sitt karmakonto. Och kommer spendera livet efter detta i ett helvete där de kommer vara jäkligt kissnödiga, men inte har råd att gå på toa.
För övrigt anser jag att flygbranschen måste landa för gott. Om du har en bil vet du vad det kostar att tanka. Kan du då förstå hur det kommer sig att flygbolagen kan skicka oss kors och tvärs över världen för pengar som rimligen inte ens täcker bränslekostnaderna? Jo, en bidragande orsak är att flygbränsle är skattebefriat. Detta enligt ett gammalt unket avtal från 1944, Chicagoavtalet.
Ryan Air, och de andra flygbolagen, kan alltså fortsätta köra som om Peak Oil eller klimatförändring inte var begrepp någon hört. Och snart vill de att du ska betala för att få gå och kissa. Ähum…

3 svar på ”Ryan Air luktar kiss”

  1. kunde inte låta bli att skratta men samtidigt är det tragiskt. har du hört nåt sånt rykte eller är det bara vad du tror(om kostnad för toalettbesök)?

  2. Jag reste en gång med Ryan air, till Paris. En kort resa på 2 timmar. Bussen som väntade på oss vid Flygplatsen kändes som en gåva från gudarna… Dålig service, smutsig flygplan, trånga platser (jag är bara 1,56 cm och tyckte att det var trångt…tänk att Peter som är 1,90 klarade det!)…Om jag förstått rätt så batalar man idag redan extra för varje väska man checkar in…och för maten…snart för toaletten? hum…snart kostar biljetten extra beroende på hur mycket man är överviktig?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.