Konst avslöjar svenska dödssynder

Den senaste tiden har två studenter från Konstfack gjort några uppmärksammade grejer. Det har vi kunnat läsa om och förfasa oss manngrant över. Jag har försökt undvika att kommentera detta men nu är det dags.
För det första känns det uppfriskande att konst fortfarande kan skaka om och skapa diskussion. För det andra känns det inte så fräscht att såväl småpåvar som pöbel ställer sig upp som en man och hård-dömer konstnärerna, deras verk och intentioner utan att ha koll. Med de smutsiga förslag om litterär kanon och annat som blåser igenom vårt redan utkylda samhälle i bakhuvudet känns Sverige mindre och dummare än på länge.
Jag ser bokbål runt hörnet. Tvångsinlärning av ursvensk litteratur. Och tackar både Konstfack och studenterna för att de visat upp hur intolerant mitt samhälle faktiskt är.

3 svar på ”Konst avslöjar svenska dödssynder”

  1. kulturmuppar som utnyttjar mer än de samhällsresurser de redan nu har till sitt förfogande förtjänar den mediala skit de fått. att skrämma upp folk på tunnelbanan med nåt huliganbeteende, därtill traumatisera vårdpersonal och exprimentera med hjälpsamheten i världen, det är inte konst. jag tycker inte att ändamålet helgar några medel alls här, oavsett hur spännande andra tycker att resultatet är.
    vill man förändra världen så finns det goda möjligheter att göra det på andra sätt i vårt land. gå med i ett parti, skriva en motion och debattera för sin sak från ett podium till exempel.
    det enda fröken anna och hennes gelikar har lyckats med är att spä på samma intolerans som vi redan visste fanns.

  2. En intressant detalj som antagligen kom från TT:s rapportering i söndags är att den som sprayade ”slösar stora mängder av färg”. Just själva mängden färg som används är alltså i sig moraliskt förkastligt.

  3. Tack! You and me both. Att det ska krävas två bittra medelålders gubbar för att vifta med toleransens flagga?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.