Internet har gått sönder, igen

Ett par dagar med blidväder och luftfuktighet så hög att luften går att ta på har traditionellt gjort sönder vårt internet. Eller rättare sagt utrustningen i den stolpe som sitter på gatan utanför och ska säkerställa vår ADSL-uppkoppling. Så fort vädret blir så här dör den. Det är ganska makabert, jag bort tio minuter från Slussen, men har ett bredband håller jordkuleklass.
Alltså får jag ta ut mitt SIM-kort från iPhonen och lägga över det i min gamla Nokia för att kunna använda den som 3G-modem. iPhone går nämligen inte att använda som 3G-modem eftersom Apples partner i USA, AT&T, inte tillåter detta. Det skulle nämligen göra att de inte kan fortsätta ta ut samma överpriser på just den tjänsten som de gör idag. Vilket enligt Apples och AT&T:s amerikanska affärslogik förstås också ska vingklippa iPhones funktioner även i Europa.
Lösningen på problemet med uppkopplingen är egentligen ganska enkel. Antingen byter den som äger infrastrukturen, dvs Skanova, ut den felaktiga utrustningen eller gräver ned telefonlinan i marken från gatan till mitt hus. Det kommer varken Telia eller Skanova vara intresserade av dock, eftersom det kostar pengar. Pengar de tycker jag kan betala i så fall. Därför tycker de att det är bättre att jag köper en tjänst jag inte kan använda när det är blidväder.
Så istället fortsätter vi slösa med deras resurser. Jag ringer och felanmäler, de skickar ut en gubbe som klättrar upp i stolpen, plåstrar om utrustningen lite och åker hem. Vi brukar göra så minst en gång om året och nu är det dags igen. Idiokrati i dess renaste form. Ingen tjänar på det långsiktigt. Men varje utryckning gör att Flextronics eller något annat legoteknikerföretag kan skicka en faktura till Skanova som i sin tur kan skicka en till Telia.
Under tiden har jag svårt att betala mina. Eftersom mitt internet har gått sönder.