Vapenvägrare säger han, med viss avsky.

Sten Tolgfors är dagens uthängde man i svensk inrikespolitisk journalistik. Detta efter att en enkät Ekot gjort bland Sveriges lokala partistyrelser för de fyra allianspartierna visar att 22 procent av de som svarat på enkäten tycker att Sten borde avgå.
Skönaste kommentaren bidrar folkpartisten och förmodat liberale Bengt Sylvan med. Bengt är politiskt aktiv i Danderyd. Om Sten Tolgfors tycker Bengt:

– Han är otroligt tunn som försvarsminister, och han är en vapenvägrare från början.

Jag tycker mig ana en mild ton av avsky i det konstaterandet. Kanske är det just därför jag kommer på varför jag nog tycker Sten Tolgfors är den bäste försvarsminister vi haft i Sverige på bra länge. En person som inte från början tycker det är skitfränt med vapenteknologi och charmas av pangpang-övningar till ingen nytta. En politiker som vågar ifrågasätta nyttan av försvarsmaktens ständiga kapitalförstöring.
Mitt förtroende för Sten Tolgfors är högt. Han verkar respektera mina skattepengar.