Vacker och lugn


Jag har jobbat hemma ett par timmar. Ella vaknade på fel sida och fick en lugn start medan jag passade på att jobba. Sen trodde jag vi skulle göra oss i ordning i lugn och harmoni, åka till dagis och jobb. Men, icke. Jag sköt bara problemet framför mig. Hon är lika tjurig nu som klockan åtta.
Nu har jag tagit ett kort break. Lägger mig och lyssna på en låt som är så vacker att jag vill gråta samtidigt som den ger mig energi. Det är Anna Stadling som sjunger Vacker och lugn tillsammans med Hovet. Lyssna på låten. Texten finns här:

På den här platsen är allt så tyst
En storhetstid som stilla flytt
Frusna ängar under vackert ljus
Mörka skogar och tomma hus
Sista bussen har redan gått
Ingen kommer hit, alla längtar bort
Vi kan vänta lite till
För tid finns här omkring
Yra och varma så dansade man här
Det var kvällar av ljus i sommarens värld
Men nu har allt som vibrerat av liv
Fått ge plats för en annan tid
Jag vill stanna här
Hålla om dig en stund
Jag vill stanna här
Du är vacker och lugn
Vindarna har blåst över människor som älskat
Och levt sina liv där vi står nu
Vindarna ska blåsa igen
Jag kan hålla dig varm om du vill
Om du vill
Om du vill
Jag går genom regnet
Och det lugnar mina darrande händer
Jag går genom tystnaden
Men den skrämmer inte längre mig
Jag vill stanna här
Hålla om dig en stund
Jag vill stanna här
Du är vacker och lugn
Vindarna har blåst över människor som älskat
Och levt sina liv där vi står nu
Vindarna ska blåsa igen
Jag kan hålla dig varm om du vill
Om du vill
Om du vill