Tom i tanken

För första gången på länge är jag riktigt jäkla trött. Det har varit en ganska energisk vecka och nu är det dags att vila. Känner mig tom på energi och obalanserad. Mitt vanliga lugn är bortslipat. Nu är jag lätt att irritera. Därför stör jag mig på hur den ekonomiska krisen och lågkonjunkturen redan lägger locket på för nästan allt vad utveckling heter redan nu – innan den ens är här på riktigt. Jag stör mig på människor som inte kan fatta beslut. Människor som tycker att alla måste vara överens. På 08-områdets alla saktfärdiga miffon som vandrar runt och vill ligga i draget efter någon annan.
Det är nu när alla är livrädda som vi måste ta ett kliv framåt och peka ut den möjliga vägen till en långsiktig och hållbar utveckling. Och våga ta några steg på den vägen.
Själv känner jag mest för att flytta ut i glesbygden och bli självförsörjande. Och just därför måste jag vila upp mig under helgen. Jag älskar ju 08. Egentligen. Och alla dess miffon.