Om en rulltrappa


DN skriver lite förlöjligande om att Kalix nu får sin första rulltrappa. Det verkar som någon driftig person lyckats skapa ett uppmärksammat jippo i samband med invigningen av denna tingest. DN skriver:

Tidigare har en rulltrappa utlovats i kommunen i samband med ombyggnaden av Coop men den gången blev det inget. Men nu kan Kalixborna glädjas åt den nya rulltrappan som har en lyfthöjd på 4,10 meter.

Jag vet inte jag. Vad det handlar om är att man i Kalix byggt om sitt trista busstorg och utökat den kommersiella delen av centrum Dessutom har man lyckats förena handel med upplevelser vilket vi inte alltid är så bra på i Stockholm. Rulltrappan känns som en oerhört fånig parentes, men om det ger Kalix uppmärksamhet i DN kanske det var lyckat.
I Huddinge har vi samma problem. Vi bjuder in till stora seminarier där det ska diskuteras satsningar på utveckling i miljardklassen utan att DN, SvD eller någon annan är intresserad, men när vi skriver ett kort pressmeddelande om Åsnans dag hamnar nyheten hos alla. Ty så ser mediesverige ut 2008. Allt seriöst och viktigt händer inne i centrala Stockholm. Resten av landet är en pittoresk knaspark där det händer roliga saker.
Bra eller dåligt? Ingen aning. Men jag köpte latte på Wayne’s i Galleria Kalix några gånger i somras. Välsmakande sådan. Utan clownnäsa.