Musiken som gör hösten lättare


Emil Jensens tredje album är fullt av finfina sånger som tröstar, skakar om och allt däremellan. Vackert inramade av arrangemang som både är flortunna och asfeta. Den här skivan är min bästa vän just nu.

Our Broken Gardens ”When Your Blackening Shows” är full av ångestladdade långsamlåtar för ensamma stunder. Mycket vacker musik.

Den blandning av rockabilly och country som Fatboy serverar är omöjlig att motstå. Svänger hejdlöst och de dramatiska texterna är djupt blå. Roy Orbison möter Stockholm.

Danskar som spelar dekadent dödsdisco. Vansinnigt bra att lyssna på i bil eller i hörlurar omgiven av andra storstadsbor. Då händer saker i hjärnan.

När andra sjunger Olle Ljungström kommer jag på vilket geni den här mannen egentligen är. Joakim Bergs version av ”Nåt för dom som väntar” är makalös.

Jag har just spenderat en söndagmorgon i sängen med Raphael Saadiq och hans sädiga retrosoul. Det var en skön upplevelse.
Tre till
Det finns tre låtar jag måste nämna. ”Big In Japan” i Ane Bruns version är en av höstens allra viktigaste ingredienser tillsammans med The Hellacopters ”Darling Darling” och The Creepshows vansinnigt svängiga rockdänga ”Run For Your Life”.