Huddinge växer snabbast


View Larger Map
Huddinge växer snabbast. Iallafall av alla svenska kommuner som inte heter Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi rusar uppför listan över Sveriges kommuner och kommer passera Gävle under hösten. Tillväxten är ungefär 2200 människor årligen, vilket motsvarar mer än 2 procent. Mitt i denna expansion jobbar jag för att locka hit ännu fler. Dessutom har en SCB-undersökning visat att 90 procent av de som bor i Huddinge rekommenderar andra att flytta hit.
Varför växer då Huddinge då så snabbt? Spontant säger jag att det beror på det centrala läget i Södra Stockholm, att det fortfarande går att hitta bostad tlll rimligt pris och att närheten till såväl centrala Stockholm som badsjöar, skärgård och lugn natur gör området attraktivt. Men också det faktum att Huddinge, till skillnad från centrala Stockholm, inte är färdigt. Här kan vi fortfarande påverka hur framtidens områden för boende, arbete och ledig tid kommer se ut.
Ibland är det kul att jobba.