Gratis är gott


Då har vi klarat av septembers stora event i Huddinge C. Tusen meter konst, den årliga kilometerlånga konstutställningen, Markooliouppträdandet och turismens dag. Jag har stått på plats i fyra timmar och försökt locka fram huddingebornas bästa turisttips. Publiken var svårflörtad. Däremot var hela gratisgänget på benen och mina give aways försvann snabbt. Skönast var nog tjejen i tioårsåldern som smög förbi i tjugominutersintervaller och plockade på sig kylskåpsmagneter. Undrar vad hon ska använda sina tio till?

Flottsbro värdshus bjöd på en kantarellsoppa som var så välsmakande att den närmast kan liknas vid en erotisk upplevelse. När kockar lagar soppa lyckas de alltid få till rätt mängd grädde. Makalöst.

Min lätta och ovetenskapliga marknadsundersökning om vad huddingeborna tycker bäst om att tipsa andra om att uppleva i Huddinge visade sig att det är ganska jämnt mellan de som tycker naturen och miljön är bäst och de som vill lyfta fram vår fantastiska shopping i Kungens kurva. Och det är väl också det som är unikt med Huddinge. Omedelbar närhet till Skandinaviens största handelsplats Kungens kurva, till orörd natur och rena sjöar, södra skärgården och centrala Stockholm.
Vi är liksom närmast.